mandag den 9. februar 2015

Snorkeltur i Rødehavet

I uge 8 går turen til Egypten. Vi håber på godt vejr og at ugen skal gå med at snorkle.


Uha ser lækkert ud ikke? Dog er disse billeder lånt fra nettet. Følg med her og se mine indlæg om turen om en uges tid :-)




Tur på mountainbike

Min anden friluftsaktivitet er en mountainbike tur i Sønderskoven på Als.


For 7 år siden købte jeg min første mountainbike. Hurtigt blev jeg bidt af den anderledes måde at kombinere min trang til at komme ud i naturen og samtidig få noget motion. Kort tid efter købte jeg min anden mountainbike da jeg fandt ud af at der var stor forskel på en unisex cykel og en cykel designet til kvinder. 
Efter et par ture i Harzen blev behovet en full suspension dame mountainbike. Full suspension vil sige den har affjedring både for og bag.
Denne cykel som er CUBE's top model, har jeg så haft siden og er enormt glad for.



En af fordelene ved at dyrke mountainbike, er at man kan gøre det året rundt. Cyklen er bygget til at klare blød og smattet skovbund, den står fast i regn og sne. Og på en hårdt frosset knoldet skovsti mærker man rigtigt hvad affjedringen betyder for at kunne styre cyklen.

Det sjove (syns jeg) er at man kan køre på stier der ellers er ufarbare for cykler. De såkaldte singletrack.


At køre mountainbike handler i høj grad om teknik.
En væsentlig detalje er at lære at bruge de 27 gear rigtigt.


Skivebremser er absolut at foretrække. Kører man gennem mudder virker V-bremser ikke ret godt, når der sidder et tykt lag mudder på fælgene.


De grove dæk og affjedringen gør at man nærmest kan "klatre" over tykke rødder og store sten.


Det er også vigtigt at have en cykel der passer i størrelsen og som er indstillet rigtigt, så man føler man har god kontrol over cyklen.


Indimellem må man have cyklen på nakken for at forcere forhindringer.


En god hjelm et et must. Og den skal sidde korrekt. Et par cykelbriller er også rare at have på. De grove dæk pløjer en del mudder op når der er smattet, så er brillerne gode at have for ikke at få mudder i øjnene. Om sommeren sikrer de at man ikke får insekter i øjnene.


Ellers er der ikke specifikke krav til påklædningen udover at man skal kunne bevæge sig, holde sig varm og kunne komme af med sveden.


For det giver varmen og er super god intervaltræning.




Det er en god ide at spule cyklen efter en tur i ruffen. Den bliver godt sat til med mudder i alle kroge. Så frem med haveslangen nå man kommer hjem.



 Da der går en mountainbike sti tværs gennem min biotop måtte jeg jo lige en tur der forbi.



Man skal altid undersøge hvor det er tilladt at cykle mountainbike i den skov man er på tur i. Og iøvrigt vise hensyn til skovens øvrige gæster.


Jeg mener at cykle mountainbike egner sig super godt til større børn, unge og voksne i det pædagogiske arbejde. Man behøver ikke være i super god form for at få en god tur ud af det og det belaster ikke kroppen lige så hårdt fysisk som at komme igang med at løbe. Man kommer ud, får motion, ser en masse, og det giver en rigtig god naturoplevelse. Det er en god aktivitet for de rå drenge og seje piger :-)



Jeg håber mit blog indlæg har givet dig lyst og inspiration til at tage en tur på jernhesten rundt i skoven.
Vil du høre mere så kontakt mig gerne. Jeg kender mange gode ture. Måske du har lyst til en guidet tur, og få nogle fif? Så bare sig til, jeg er frisk.