tirsdag den 25. november 2014

Dukkerne tager form

Så skal der males lidt på hovederne. Bonden bliver grundet med hudfarve.


Hønen skal være sort, så den ligner en af vore høns, så der er noget genkendlighed for børnene.


Gok gok! 


Syns da den ligner nogenlunde :-)


Bonden får en krop. Syns han ligner en der er døden nær.


 Nahhhhh!!!! Han er da blevet en flot fyr :-)


Hønen skal også have en krop. Men hvordan syr man lige en 3D krop ud af et par stykker stof???


Der tegnes og rettes, og tegnes og rettes....


Nu tror jeg den er der! Laver en prototype i noget u-bleget lærred.


Den bliver riet sammen med nål og tråd.

Ta-da!!!! En grill kylling :-)

Så bliver modellen pillet fra hinanden igen og skabelonerne bliver rettet til en sidste gang inden de tegnes over på det rigtige stof.


Fortsættelse følger...

Melorme

Udover de melorme jeg fik med hjem fra sidste seminarindkald har jeg købt 100g hos Plantorama. De er blevet blandet sammen i dette terrarie.



De får indimellem lidt grønt, mel og havregryn. For nyligt har de fået en endeskorpe rugbrød.


Efter ca 14 dage kom de første pupper. De er blevet flyttet til et lille terrarie for sig selv, i håb om at effektivisere formeringen.
Hønsene har indimellem fået et par mel-orme som godbidder og det er et helt stort hit.


Så venter jeg på at se pupperne klække og se de første mel biller.


Så er der omsider kommet nogle biller. Men de første er noget forkrøblede???


Det er lige som om deres vinger har fået en defekt under udviklingen...


Denne er "født" helt uden vinger og bagkroppen ser ud som om den stadig er puppe. Mærkeligt!???


Håber der trods disse start vanskeligheder kommer gang i mit opdræt så Gokkerne kan få masser af godbidder :-)

Gokkerne trives

Status fra hønsefarmen :-)

Jeg må sige det har overrasket mig hvor meget tid der går med at pusle om disse 4 høns. Ikke fordi den egentlige pasning tager så meget af ens tid. men alle de småjusteringer man foretaget og ting der skal afprøves.

Den seneste weekend skulle vi være væk i et døgns tid. Jeg ville gerne at Gokkerne selv kunne stå op og gå i seng. Og da jeg syns en automatisk låge til 1100 kr lige var i overkanten, tænkte jeg lige lidt kreativt. 
Først startede jeg med at lave et forhæng som vindfang. Det fungerede rigtig fint. De 4 damer gik fint ud og ind uden problemer. Men så blev der et voldsomt blæsevejr et par dage, og forhænget blafrede meget. Da jeg var bekymret for at Gokkerne fik for meget træk, måtte jeg igen i værkstedet og tænke kreativt.


Derfor lavede jeg denne plexiglas plade, sat fast med to kroge. Men den er åbenbart for tung at puffe op. I de 3 dage den blev afprøvet måtte alle 4 høns hjælpes ud hver morgen. Om aftenen fand 3 ind af sig selv, men "Lille Pip" som er den mindste bette pjevs måtte putte selv ude i hønsegården. Dog var jeg ude og hjælpe den ind hver aften, da jeg ikke kunne bære den skulle ligge selv hele natten.

Så blev der igen monteret et forhæng, dog uden slidser. Og det har fungeret fint. Jeg lukker den yderste lem når de er gået til ro og nøjes med gardinet som vindfang når vi en sjælden gang ikke er hjemme til at lukke for natten.


Julehygge med lys ;-)



Vi har lavet en lille indhegning så Gokkerne kan få et par timers udgang hver dag. De elsker at gå og skrabe i hækken.

Læg mærke til en bræmme af blade der er renset ud af hækken hele vejen rundt. Der findes meget guf for små Gokker under sådan en hæk.Jeg drømmer om at hegne hele haven ind og dermed slippe for nogen sinde at skulle rense hæk igen :-)

Vi skal i weekenden til at sætte noget ekstra hegn op inde i hækken. "Lille Pip" kan smutte gennem det hegn der er der i forvejen. Så idag kom en meget stram i betrækket nabo og bankede på for at fortælle at alle mine høns (det var så kun Lille Pip), løb rundt ude på heeeele fællesarealet og at hendes hund nær havde ædt den. Tænker hunden nok ikke var i snor.

Fair nok! Mine høns skal holdes i egen have. Nyt hegn er idag købt og Gokkerne må blive i deres hønsegård indtil det nye hegn kommer på plads i weekenden. 




Indgangspartiet er blevet færdigt og der er sat en ekstra lægte på så børnene ikke læner sig for meget op at volierenettet og det risikerer at blive ødelagt.

For at være klar til vinter har jeg lige købt denne varmeplade til hønsenes drikketrug, så deres drikkevand ikke fryser til i frostvejr.


Snit en svamp

Disse to svampe har jeg købt. Jeg tror de er lavet på en drejebænk. Jeg vil se om jeg kan fremstille mine egne svampe og tanken er at jeg vil snitte dem med en kniv. Til formålet har jeg taget en frisk bøgegren med hjem fra skoven.



På www.skoven-i-skolen.dk har jeg fundet denne ide til en aktivitet med svampe:



Sådan gør du

border=0
  1. Du snitter først hatten. Spidsen af grenen rundes og hattens form snittes. Derefter markerer du med blyant eller kniven hvor på grenen hatten skal slutte.
     
  2. Nu skal stokke snittes. Snit nedefra og op mod hatten. Stokken skal være smallest ved hatten og bredest for neden. Samtidig snittes hatten lige på undersiden (overgangen fra hat til stok).
     
  3. Når svampen har den endelige facon saves grenen over.
Du kan evt. slibe med sandpapir - det er lettest at gøre inden du saver grenen af.
Slut evt. af med linolie. (Husk ikke at lade kluden med linolie ligge et tilfældigt sted – den kan selvantænde og starte en brand).

Jeg har fundet en nogenlunde frisk bøge gren som jeg har taget med hjem.


Først snitter jeg de tynde side grene af og derefter saver jeg grenen i 15-20 cm stykker.


Første svamp er under udførelse.


Da min tålmodighed eller tid ikke lige var til et langsommeligt forløb, fik jeg den ide at save en rille i toppen, lige under hatten og i bunden af svampene. Så gik det hele lidt hurtigere.


Her er så mine to bøge-svampe. Måske man kunne have fundet en træ sort der er en smule blødere.



Det er ikke en aktivitet der egner sig til de mindste. Og til de lidt større fummelfingre er det er go ide at have Falck-kassen i nærheden.