tirsdag den 29. april 2014

Det kribler, krabler og.....? ...kravler?????


Hver eneste besøg på Biotopen byder på nye opdagelser fra dyreverdenen.

Her en skovskarnbasse på tur...


Og en hel klump af snoge som ligger og nyder solen.


Her en ret laaaang en af slagsen.



Og et stor Oliebille.


Og ja!.... Så se lige her under hvad vi fandt derude.... troede ikke det ku passe med jo den er rigtig nok.
Det er en rødøret terrapiner som jeg har læst på nettet ofte ses ude i skov og moser fordi folk sætter dem ud når de er trætte af at have dem som kæledyr. De hører ikke naturligt hjemme i vores fauna. Den kommer fra det østlige USA og er en er en smuk gul, grøn og brun sumpskildpadde.
En voksen skildpadde kan snildt blive over 25 centimeter lang. Det er dog for koldt til, at de kan formere sig i Danmark. De kan gøre skade ved at æde sjældne insekter og padder. Så alt i alt er det en dårlig idé at skaffe sig af med sin skildpadde ved at sætte den ud i det fri.


Hygge på Biotopen.

Påskeferie!!!!

Fredag den 11 april blev påskeferien skudt igang med aftensmad på Biotopen. Vejret var skønt og det var bare ren hygge!

Menuen stod på gryderet af hakket oksekød i flødesovs suppleret med urter (brændenælder, burre, skvalderkål og skovsyre) plukket rundt om Biotopen.
Der til kogte ris og flute :-)



Der er herligt at sidde og nyde stemninge, lydene og duftene. Det er ern terapi :-)



Med et Trangia sæt han man altid et mobilt køkken ved hånden. Og med lidt øvelse er der ingen grænser for den gastronomiske udfoldelse.




 Mhhhh..... det ser lækkert ud og det smager himmelsk når det er lavet i naturen!


Og dejligt at have en, som sætter lige så stor pris på naturen, at dele en skøn middag sammen med :-)


Birkesaft


Den 22 april:

Jeg har været en tur forbi min Biotop med et bor og en flaske, i håb om at nå at tappe noget birkesaft som jeg ville servere til min udstilling. Desværre var jeg for sent ude og træet gav kun ganske lidt. jeg må være tidligere på den til næste år.


Jeg har efterhånden snart slidt mine gummirøjsere op ved at fræse rundt på Biotopen efter frøæg til mit haletudse-akvarie. Og grublet og grublet over hvorfor mon ikke der er nogen???...
Jeg har læst og googlet.
Flere steder er jeg stødt på at man fra sidst i marts kan finde store plamager af æg i søer og vandhuller. Hvorfor så ikke i mit vandhul???
Mødte en lidt ældre herre en dag der ude, som kunne fortælle mig at der både var butsnudede frøer og  løvfrøer omkring søen, men at det var for tidligt, og ynglesæsonen først er lidt senere. Så jeg håber stadig at det vil lykkes :-)


Fandt til gengæld en mariehøne på min vej