onsdag den 8. april 2015

Leropgaven

Jeg har arbejdet med leret i flere omgange og har fåret afprøvet forskellige teknikker og har gjort mig nogle erfaringer med de forskellige teknikker og lertyper.

Jeg foretrækker helt klart at arbejde med raculeret frem for rødleret.
Rødler virker blødere og mere klistret, hvilket jeg syns er en fordel når man skulpturerer og bygger på, men ellers er det svært at arbejde med.


 Mit første projekt er en kakkel som er tænkt at skulle hænge på hønsehuset. Jeg starter med at rulle leret ud mellem to lister for at få det helt plant.


Så ridser jeg mit motiv op og begynder at lægge lagene på.







 Inden delene monteres krattes leret op på de flader der skal støde sammen.

Og så kommes der slagger på.




Til sidst former jeg kanterne på figurerne.




Jeg håber kaklen overlever brændingen så de fine høns kan pynte på mit hønsehus.









Da mine fine høns er begyndt at lægge små fine æg, blev jer inspireret til at lave nogle ægge-bægre. For at få dem ens fand jeg på at veje kuglerne så der var samme mængde i hver klump.


På nettet fanldt jeg over disse figurer som hedder Ghosts som er designet af Anders Arhøj og er inspireret af den Japanske Shinto religion om troen på at alt i naturen har en sjæl. De er da så fine at jeg må prøve at lave mine egne Ghosts :-)

De Ghosts man kan købe er massive, men da Mette har belært os om at for tykke materialer sprækker tænker jeg at jeg hellere må udhule dem.

Kan næsten ikke vente med at skulle glasere dem og give dem sjæl :-)


Nu hvor jeg har fået arbejdet mig varm og jeg alligevel har fedtet rundt med leret i det meste af køkkenet, kan jeg jo lige så godt fortsætte. Jeg vil lave en skulptur af en dame.
Jeg starter skørtet med "pølse" teknikken

Da drejeskiven jeg har lånt str ude i skuret og mageligheden kommer over mig, får jeg ideen at bygge min skulptur på et stykke bagepapir. Det virker rigtig godt. Det er let at dreje skulpturen på bordet på papiret.


Efter skørtet modellerer jeg overkroppen 



Nu begynder det at ligne noget.

Hun ser lidt uhyggelig ud syns jeg. Håber udtrykket ændrer sig når hun bliver glaseret.





En produktiv eftermiddag/aften.