mandag den 24. februar 2014


Dyr i vandet.
Igen idag har jeg været på tur i min biotop. Idag medbringende et fiskenet, bakker og glas med forstørelseslåg. Umiddelbart så det ikke ud til at være så meget liv at komme efter, men en smule vand med hjem i et glas og med en lampe der kunne belyse den lille tår fra søen viste klart noget andet. Disse billeder er taget med et alm. kamera og ikke gennem en lup. Lidt sjovt at se de små dyr så detaljeret. Nu går jeg og tripper efter at min bog "Små dyr i sø og å" skal komme med posten så jeg kan artsbestemme hvad det er for nogen :-)




Glasmyggelarve Corethra plumicornis er helt gennemsigtig. Larverne lever i søer og damme. Her ligger de gravet ned i bunden om dagen, hvor de skjuler sig for rovdyr. Om natten går glasmyggelarverne på jagt, frit svævende i vandet. Almindelig i alle vores vande med stillestående vand.




Vandbænkebider Asellus aquaticus, er almindelig i hele landet, hvor den lever i alle typer ferskvande som søer, damme, vandløb, vandhuller og bække. Den kan overleve i forurenet vand med et meget lavt iltindhold. Den kravler ofte rundt i mudderet på bunden mellem sten og planter.





Stor dafnie Daphnia magna. Hunnen op til 6 mm. og hannen op til 3mm. Ret almindelig i varme ,stærkt forurenede damme og småsøer.

Glasmyggelarve Mochlonyx culiciformis. 5-6 mm.  Ligner chaoborus, men er blot mindre. Den har et ånderør i bagenden og har luftblærer i brystet.


Rød kuglevandkalv Hyphydrus ovatus 4,5-5 mm. Meget almindelig næsten hele året i planterige damme og søer, især i skove.


Døgnflue nymfe Paraleptophlebia sp. Op til 12 mm. Gråbrun med smalle gælleblade, der er trukket ud i en spids.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar